Daha önce etiket bulutunun nasıl kurulacağını anlatmıştım : Simple Tagging Etiket Bulutu. Bu yazımda ise karşılaşılan hataları ve bulutu eklerken zorlanılan yönlerini yazacağım.
Geçen yazımda belirtilen bir sorudan başlamak istiyorum. Mehmet Can Yavuz’un sorusu şöyle :
Kaç gündür bu eklentiyi kurmakla uğraşıyorum. Mesajlarımdan sonra hangi eklentilere ait olduğunu göstermek için “Etiketler : ” bu kodu nereye eklemeliyim acaba? Ben de Qwilm temasını kullanıyorum. Hangi PHP dosyasında nereye ekleyeceğimi söylerseniz sevinirim. Ayrıca bazı yerlerde CSS dosyasına da bazı eklemeler yapmamız gerektiği yazıyor. Siz CSS dosyasında bir değişiklik yaptınız mı bu eklenti için.
Daha önceki Simple Tagging sürümlerde bulut oluşturmak için Css kodu eklemeye gerek vardı ama son sürümle birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı. Çünkü son sürümde bulut ayarlarını direk yönetim panelinden yapabiliyoruz. Yani Css kodu eklemenize gerek yok.
<p>Etiketler : <?php STP_PostTags(); ?></p>
Yukarıdaki kodu yazının altında ya da üstünde, nerede göstermek istiyorsanız oraya eklemelisiniz. Ana sayfada her yazının altında etiketleri görmek istiyorsanız, sizin sitenizdeki şu komut dizisinin ardından kodu ekleyebilirsiniz.
<?php if (is_search()) { ?>
<?php the_excerpt() ?>
<?php } else { ?>
<?php the_content(__(‘Yazının Devamını Oku »’)); ?>
<?php } ?>
Tabi bu kod sizin sitenizde bire bir aynı olmayabilir.Bu yüzden tüm kodu bire bir bulmaya çalışmayın.
Simple Tagging eklentisinde karşılaşılan bir başka sorun ise 404 sayfasının çıkması. Bunun için bir kaç neden olabilir.
Eğer sitenizde .htaccess dosyası yoksa, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. .htaccees dosyası oluşturmak için yeni bir metin belgesi oluşturup adını .htaccess olarak belirleyin ve içine şu kodları kopyalayın.
# BEGIN <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END
Sorun hâlâ çözülmediyse bir de şunu denemenizde fayda olacaktır. Yönetim panelinizden Etiketler -> Bulut Ayarları’na girin. “Etiket bulutu bağlantı formatı” nız şu şekilde ise;
<a style=”%colorsize%” class=”%scale%” title=”Etiket: %tagname% (%count%)” href=”%fulltaglink%”>%tagname%</a>
Şu şekilde değiştirin;
<a style=”%colorsize%” class=”%scale%” title=”Etiket: %tagname% (%count%)” href=””>%tagname%</a>
Artık büyük ihtimalle eklentiniz sorunsuz çalışacaktır.